Activiteiten

In Dagbesteding Sofie`s Care kun je andere mensen ontmoeten en aan veel activiteiten deelnemen.

Soms is dat samen met de begeleider of met anderen.

Dankzij onze visie zullen deelnemers zich thuis voelen op deze warme plek waar tijd en aandacht is.

Bij begeleiding (in een groep) gaat het om activiteiten, waarmee een persoon wordt ondersteund bij het uitvoeren van algemene dagelijkse levensverrichtingen en bij het aanbrengen en behouden van structuur in het persoonlijk leven.

Om goede begeleiding en zorg te kunnen bieden zijn geduld en inlevingsvermogen erg belangrijk. De behoefte en kwaliteit van leven van de deelnemer staat centraal. We willen een stukje geluk laten ervaren en vorm en inhoud geven aan een menswaardig bestaan.

We werken met professionele en gepassioneerde medewerkers die warmte en gastvrijheid bieden en belangstelling hebben voor elke individuele deelnemer. Ze zijn deskundig en blijven zich ontwikkelen binnen de zorg.

Ieder mens is uniek…

In Dagbesteding Sofie`s Care is er respect voor ieders privacy en persoonlijke levensovertuiging. Er wordt  begeleiding en zorg op maat geboden en er wordt gekeken naar wat iemand wel kan en niet wat iemand niet kan. Het stimuleren van zelfzorg en het maken van eigen keuzes zijn belangrijk om het leven zoveel mogelijk zelf te kunnen blijven inrichten. Er wordt steeds gezocht naar een manier van begeleiden en verzorgen die bij de deelnemer op dat moment past.


Deelnemers zullen door de aanwezigheid van vaste, deskundige medewerkers en door de veilige, sfeervolle en herkenbare gezellige omgeving, zich gekend, prettig en welkom voelen.

 • Kun je buiten werken (het schoonhouden van plantsoenen)
 • Kun je gezamenlijk broodmaaltijd eten en koffie/ thee drinken
 • Kun je samen koken en bakken in een professionele keuken (b.v. soep maken voor de bewoners van Dalerpeel)
 • Kun je samen met andere deelnemers of alleen met een begeleider genieten van de Beleeftuin
 • Kun je samen een wandeling maken in het Drentse Landschap van Dalerpeel (2 min. wandelen van de dagbesteding)
 • Kun je gebruik maken van de Outdoor Fitness (NKVV sportpark)
 • Kun je creatief zijn (tekenen/schilderen, bloemschikken, knutselen, houtbewerking, boetseren, e.d.)
 • Kun je muziek  luisteren, muziek maken, zingen
 • Kun je de huishouding doen (boodschappen doen, afwassen/drogen, tafel dekken, plantenverzorging, sorteren e.d.) 
 • Kun je geheugentraining of -spel doen (puzzelen, vragenspellen, gezelschapsspellen, e.d.)
 • Kun je met multimedia bezig zijn (filmmiddag, krant, tijdschriften, computeren e.d.)

Elke dag is er een broodmaaltijd die door de dagbesteding wordt verzorgd.

Voor iedereen is er voldoende keuze waarbij we steeds zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Om hulp te bieden bij activiteiten zijn ook vrijwilligers van harte welkom.


Hoe ziet een dag bij Dagbesteding Sofie`s Care eruit?

Elke ochtend wordt gestart met een gezamenlijk moment met elkaar, waarbij de bijzonderheden van de dag worden besproken. De deelnemers kunnen zelf kiezen of er wordt een keuze gemaakt voor de deelnemer als deze niet zelf kan kiezen aan welke activiteiten ze die dag willen en kunnen  gaan deelnemen. Deelnemen kan soms ook betekenen dat een deelnemer betrokken is bij wat anderen maken of doen, door er actief naar te kijken.

De broodmaaltijd en koffie/ thee-momenten zijn voor ieder mens belangrijke momenten van de dag. Bij ons zijn dat dus ook onderdelen van de dag, waar tijd is voor gezelligheid en een praatje met elkaar. Elke dag is er een broodmaaltijd die door de deelnemers en medewerkers wordt verzorgd.

Volg ons via Facebook
error: Het is niet toegestaan om onze teksten te printen of om foto`s op te slaan. Wilt u bepaalde teksten of foto`s opslaan, stuur dan een mail naar info@sofiescare.nl