Locatie

Dalerpeel is een dorp in de provincie Drenthe, gemeente Coevorden.

www.dalerpeel.info
De vlag van Dalerpeel

Welkom in Dalerpeel…

(Drents: Daolerpeel)
Welkom in Dalerpeel

Dagbesteding Sofies Care is gevestigd in het MFA te Dalerpeel

Oranjestraat 2

7753 TK, Dalerpeel

M: 06-36 37 75 32

E: info@sofiescare.nl

Over het MFA…

Het Spectrum…
Het MFA in Dalerpeel

Het MFA (Multi Functionele Accommodatie) is geopend in 2007. Het biedt onderdak aan de Willem Alexander basisschool, peuterspeelzaal `t Hummelhoes, gymzaal, jeugdsoos, Dorpswinkel Trefpunt en Dorpshuis De Breiberg. Direct naast het MFA ligt een prachtig onderhouden speeltuin.

Speeltuin “De Speulkoele” Dalerpeel

Het gebouw kreeg de gezamenlijke naam Het Spectrum mee en werd vrijdag 11 mei 2007 geopend door Gedeputeerde Tanja Klip en wethouder Jetty Remmelts.

Over Dalerpeel…

Natuurlijk Drents…

Dalerpeel is een veenkolonie, ontstaan na ontginning van het veengebied in het westen van de voormalige gemeente Dalen, waar Dalerpeel tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1998 deel van uitmaakte.

In de omgeving van het dorp zijn nog een groot aantal kleine en grotere hoogveengebieden te vinden, die inmiddels zeldzaam zijn in Nederland. In dit natuurgebied, dat ook bekend staat als ‘Dalerpeel’ komen bijzondere planten- en diersoorten voor. Vooral de locatie waar de ijsvereniging is gevestigd, bevat veel bijzonder flora en fauna.

IJsvereniging Nooitgedacht – Dalerpeel

De Beleeftuin…

Aan de rand van het prachtige natuurgebied is in juni 2015 de Beleeftuin geopend. Het voormalige terrein van de touwtrekvereniging is omgetoverd in een fraai verblijfsgebied, waar bovendien moestuinen zijn aangelegd.

De Beleeftuin – gevestigd aan de Oranjestraat daar waar het overloopt in het fietspad is een initiatief van Plaatselijk Belang Dalerpeel en IJSvereniging Nooitgedacht.

Hier kunnen bewoners en bezoekers genieten van een prachtig aangelegde rustplaats en is speciaal voor de wandelaars en fiets een zogenoemd schuilhokje gerealiseerd.

Deze locatie bied een uitstekende omgeving om samen met Dagbesteding Sofie`s Care te bezoeken.

Volg ons via Facebook
error: Het is niet toegestaan om onze teksten te printen of om foto`s op te slaan. Wilt u bepaalde teksten of foto`s opslaan, stuur dan een mail naar info@sofiescare.nl